Laatste FNP-Kievit in Fryslân?

Het is 4 weken voor de verkiezingen en opeens herrinnert gedeputeerde Kramer van de Frysk Nationale Partij zich dat ze ooit, ongeveer 4 jaar geleden, bij de vorige verkiezingen allemaal mooie warme dingen hebben gezegd over de weidevogels.

CDA-coalitie

Daarna stapte de FNP in een coalitie met het CDA en regeerde gedeputeerde Kramer over de 4 beroertste weidevogeljaren ooit. En ja, de provincie is hiervoor verantwoordelijk. En ja, de provincie kan hier op ingrijpen onder de natuurbeschermingswet. En inderdaad, Kramer heeft 4 jaar niks gedaan.

Oh ja, tuurlijk, er was weidevogel beleid, maar dat werkte duidelijk niet. Dat was voor de vorige verkiezingen al duidelijk en ieder jaar weer de afgelopen bestuursperiode waren de cijfers slechter. Volgens gedeputeerde Kramer ging het inderdaad nog niet goed met de weidevogels, maar zijn beleid werkte, we moesten het gewoon harder proberen!

Nee gedeputeerde Kramer, u voert gewoon CDA pro-gangbare landbouwbeleid uit en u sluist natuur-subsidie naar de agrarische sector. U wist heel goed dat dit niet werkte.

Gedeputeerde zetel

Maar alles in dienst van de FNP-gedeputeerde-zetel, mooie verkiezingswoorden vergeten. Net als de bekering van de FNP tot de biologische landbouw, die is ook pas 4 weken oud en wat gaat daar mee gebeuren na de verkiezingen?

De laatste kieviten zijn nog in Fryslân maar zonder radicaal ander beleid is het gedaan met de weidevogels. Het is een gotspe dat de FNP nu reclame durft te maken met een Kievit-kuiken. Laten we hopen dat vroegere FNP-stemmers dit ook inzien. Laten we hopen dat dit het laatste FNP-Kievit-kuiken is geweest. Wat een volksverlakkerij.