Liander maakt ruimte voor nog 27 Windmolens bij Kop Afsluitdijk

De informatiebijeenkomst op 29 januari in Wons maakte duidelijk dat Liander extra aansluitcapaciteit gaat aanleggen bij de Kop van de Afsluitdijk. Naast de 9 grote windmolens bij Nij Hiddum Hou kunnen er nog 27 extra windmolens worden aangesloten zodra er een ontwikkelaar toestemming van de Provincie of het Rijk krijgt!

In Wons voelt men de bui al hangen………

De noodzaak van de energietransitie staat wat ons betreft niet ter discussie, maar weer dreigt er van bovenaf bepaald te worden wat waar neergezet moet worden. Weer dreigen de snelle jongens er met de winst van door te gaan.

Dat wordt weer enorme ruzie en weer 3 stappen achter uit. Dit moet anders, de ‘Dorpen moeten aan het Roer’. Zelf de energietransitie invullen, uitvoeren en exploiteren door de Dorpen en Wijken. Naast de Lasten ook alle Lusten, zodat het Dorp het geld heeft om iedereen mee te nemen in de energietransitie. Samen en Solidair!

Wij hebben dit voorstel via een motie op 23 januari 2019 aan Provinciale Staten van Fryslân voorgelegd. Motie vreemd Schukking PS 23 januari 2019 Dorpen aan het roer

Helaas kiest de rest van de partijen voor opleggen van bovenaf…..

Wil jij ook dat we het vertrouwen geven aan de Dorpen en Wijken dat zij SAMEN en SOLIDAIR de energietransitie draagbaar en betaalbaar te maken???

Stem dan 20 maart op Natuurlijk Fryslân!